În proximitatea zonei de start sunt foarte multe pensiuni. Cele mai cunoscute sunt La Cetate (chiar sub cetatea Poenari), Pensiunea Dracula și hotelurile din zona barajului Vidraru (Posada, Valea cu Pesti), însă puteți apela și la serviciile nenumăratelor pensiuni și hoteluri din Arefu, Căpățâneni și chiar din orașele aflate la 20-30 km de zona de concurs (Curtea de Argeș – Pensiunea Montana).

Selecții găsiți pe infopensiuni.ro, turistinfo.ro și booking.com.

Cei care își doresc mai multă liniște sau care vor să folosească ziua de duminica, dupa concurs, pentru a urca în creasta Făgărașului – pot avansa spre cabanele apropiate de Bâlea (Conacul Ursului, Capra, Piscul Negru).
De asemenea, de-a lungul Transfăgărășanului există multe locuri de campare (la cort – inclusiv lângă de START). Din fericire, chiar și cele aflate în imediata vecinătate a drumului sunt curate.

Există si campinguri, Calaretii lui Tepes amplasat la 3 km de locul de start si Camping Dracula in apropierea locului de start, cu personal amabil și condiții decente (toalete, apă caldă etc.).

În unii ani, către mijlocul lunii iunie se deschide traficul și prin tunelul Transfăgărășan – dar nu există nicio garanție în acest sens. Data deschiderii depinde de viteza cu care se topește zapada. De aceea, nu vă recomandăm să mizați pe cabanele Bâlea sau Paltinul, de lângă lacul Bâlea – altfel favorite – ca amplasament. Poate va ninge până atunci.