Cum a fost la cea de-a 4-a ediție Vidraru Bike Challenge

Cea de-a 4-a editie a concursului de mountain bike, “Vidraru Bike Challenge”, s-a desfasurat sambata, 24 iunie, in muntii Fagaras, pe un traseu spectaculos cu plecare din zona barajului Vidraru, unde peste 400 de concurenti au luat startul.

vidraru bike challenge
Foto: Adrian Leonte

Competita de ciclism a gazduit si a doua etapa din Cupa Naționala a Romaniei de XCM, aducand astfel impreuna atat ciclisti montani de performanta, cat si amatori si pasionati de miscare in aer liber. Toate cele 3 probe, 34, 52, respectiv 90 km (tura de 90 km a reprezentat proba in Cupa Nationala a Romaniei de XCM), au avut startul la aceeasi ora.

Ciclistii au pornit in cursa aleasa incurajati de voluntari si sustinatori, iar momentele de la start, finish, cat si din timpul probelor au fost surprinse de nenumarate camere foto, video si drone.

Dupa plecarea ciclistilor pe traseu, sustinatorii s-au putut relaxa si distra in spatiile special amenajate de partenerii Vidraru Bike Challenge. Competita a fost organizata cu sprijinul partenerilor si sponsorilor: Federatia Romana de Ciclism, XTB Online Trading, Ciuc Radler, Fitbit, Solaris, BMW, Conacul Ursului, Devron, Spokes, Dor de duca, Freerider, Mos Ion Roata, Bike FM, Dental City Constanta, SIS.

Participantii care s-au accidentat au primit asistență la fața locului și îngriiri medicale, fiind acum în afara oricărui pericol.

vidraru bike challenge
Foto: Alex Popescu / dordeduca.ro

Rezultatele competitiei pot fi vizualizate integral pe vidrarumtb.ro/rezultate. Locurile 1 masculin si feminin pentru cursa lunga au fost castigate de membrii ai echipei NoMad Merida CST. Arpad Kelemen, care a parcurs cursa de 90km in 3:55 minute, a castigat la general, elite si Cupa Romaniei, iar Salome Bondor, a castigat la categoria feminin si amatori, cu un timp de 5:18 minute. Pe locul 1 la tura lunga masculin amatori a urcat Andrei Ciprian Calancea.

Concursul s-a incheiat cu festivitatea de premiere si tombole pentru participanti. La concurs au fost acordate atat premii in bani, cat si premii oferite de parteneri, castigatorilor pentru fiecare categorie. Printre premiile oferite pentru podium si tombola amintim: Smartband-uri Fitbit, bicicleta DEVRON Urbio 1.8, pachete de nutritie si energizare, echipamente sportive si vouchere.

Foto: Oana Ganea

Traseele unde s-a desfasurat competita au fost ulterior curatate de catre echipele de voluntari. Multumim voluntarilor, sponsorilor, si concurentilor pentru succesul celei de-a 4-a editii Vidraru Bike Challenge.

Despre Vidraru Bike Challenge

Competita Vidraru Bike Challenge este organizata de catre asociatia sportiva Adventuremania, care isi propune sa antreneze cat mai multi oameni intr-o viată activa. Suntem bucurosi sa facem cunoscuta experiența acumulata in sute de iesiri de relaxare si în competitii – toate având drept numitor comun miscarea in natura: de la superbe trasee de trekking & hiking la experiente unice în ture de MTB, pe schiuri sau în ambarcatiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *